Μια πολύ νόστιμη και αγαπημένη σαλάτα που προέρχεται από το Λίβανο αλλά είναι δημοφιλής σε όλον τον Αραβικό κόσμο. Η νοστιμιά και η ιδιαίτερη γεύση της οφείλεται στον τρόπο ψησίματος της μελιτζάνας: στην κυριολεξία «καίγεται» πάνω στη φωτιά, η σάρκα της όμως παραμένει λευκή
ΥΛΙΚΑ :
- 5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΕΣΚΕΣ
- 3 ΣΚΟΡΔΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ
- 1 ΦΛΙΤΖΑΝ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΑΧΙΝΙ
- ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ
- 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΑΜΠΑΣΚΟ
- ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.
ΤΙΣ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟΥς 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20'
ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ , ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟ ΨΑΧΝΟ.
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΠΟΛΡΟΠΟΙΗΘΕΙ.
ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
Η ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΕ ΚΡΥΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου