Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ



ΥΛΙΚΑ :

• 5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
• 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
• 5 ΑΥΓΑ
• 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
• 1/2 ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
• 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
• ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
• 1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

• 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
• 3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
• 1 ΒΑΝΙΛΙΑ
• ΛΙΓΟ ΞΥΣΜΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΑΨΑΚΙ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ (ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ). ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΟΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΠΗΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ 5 ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180C ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 - 50 ΛΕΠΤΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΗΘΗΚΕ, ΟΤΑΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ.


ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΝΕΙ


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου