Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Crème brûlée





ΥΛΙΚΑ :


- 5 ΚΡΟΚΟΥΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΑΥΓΩΝ
- 400 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- 100 ΓΡ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
- 80 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
- 1 ΒΑΝΙΛΙΑ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΣΚΕΥΗ. (ΠΡΟΤΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΑΦΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.)ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΝ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 150OC ΓΙΑ 40-50 ΛΕΠΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΥΦΗ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ) ΚΑΙ, ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ.ΜΕ ΤΟ ΦΛΟΓΙΣΤΡΟ ΚΑΙΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ.


ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου