ΥΛΙΚΑ :
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ:
• 3 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ
• 1 ΦΛ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
• 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
• ½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• 1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
• 2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
• 500 ΓΡ. ΧΟΡΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΛΑΠΑΘΑ Κ.ΑΛ.Η ΜΟΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
• 5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
• ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
• ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
• ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
• 250 ΓΡ. ΦΕΤΑ ΣΚΛΗΡΗ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ
• 2 ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
• ½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
• ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
• 2 Κ.Σ. ΤΡΑΧΑΝΑΣ Η ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΤΡΑΧΑΝΑ)
• ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΠΛΕΝΟΥΜΕ, ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ,ΤΑ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ.ΤΑ ΣΤΙΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΑΔΙ, ΦΕΤΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΑΥΓΑ, ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΩΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΧΥΛΟΥ-ΖΥΜΗΣ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΗΧΤΟΣ ΧΥΛΟΣ.ΣΕ ΚΑΛΑ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΧΥΛΟΥ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΑΝΩ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΥΛΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΑΙΩΣΕΙ,ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ. ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 190Β. ΓΙΑ 1 ΩΡΑ, ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου