Τρίτη 29 Ιουλίου 2014





ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

- 1 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ (Η ΡΕΤΣΙΝΑ)
- ½ ΚΙΛΟ (3,5 ΚΟΥΠΕΣ) ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

- 2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΗΛΟ (ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ)
- 1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ
- 1 ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
- ¼ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
- ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΣΑΜΙ
- ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΑΧΝΟΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ. ΑΛΕΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ MULTI ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ, Η ΤΑ ΚΟΠΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΟΥΔΙ. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ ΟΣΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΛΑ ΓΕΜΑΤΟ ΓΕΜΙΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ.ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΩΣΤΕ Η ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ «ΠΙΑΣΕΙ» ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΧΗΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ Η ΟΒΑΛ ΠΙΤΟΥΛΑΣ. ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ .ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 45 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ , Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΟΙ ΤΟΥΣ. ΌΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΑΧΝΗ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΝΟΖΑΧΑΡΗ . ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ -ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ- ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου