Τρίτη 29 Ιουλίου 2014



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ



ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

- 500 ΓΡ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ
ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ
- 50 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
- 15 ΓΡ ΖΕΛΑΤΙΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

- 120 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ
ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ
- 100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
- 2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
- 50 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- 10 ΓΡ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ
- 50 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

- 250 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
- 150 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ + 150 ΓΡ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΤΟ
ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΛΕ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ 1/3 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.ΣΤΥΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΥΤΟ ΠΟΛΤΟ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ.ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ 1-2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.
ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΒΑΣΗ.ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ , ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ.ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΜΕΙΓΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΛΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΕΡΚΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 22 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΨΗΘΕΙ, ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΗ.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ. ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΤΕΟΥΣ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΕΡΚΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 24 ΕΚΑΤΟΣΤΑ Η ΕΣΤΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 2 ΜΕ 3 ΕΚΑΤΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΚΙΒΩΣ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΟΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΑΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ.ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΛΑ.ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου