Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014







ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΣ

- 500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
- 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
- 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- ΑΛΑΤΙ
- ΝΕΡΟ
- ΓΑΛΑ
- ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ
- ΛΙΓΟ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ

- 12 ΦΕΤΕΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ( ΜΠΕΙΚΟΝ,ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Κ.Α)
- ΜΠΟΛΙΚΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΙΤΡΙΝΟ
- 100 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ
- 12 ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ
- 12 ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΣΕ 100 ΓΡ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΖΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΧΛΙΑΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΖΥΜΗ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 45' ΜΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ.
ΣΚΕΤΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΥΜΗ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5' ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΑΣ. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΟΙΝΗ ΠΙΤΣΑ.
ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΙΕΣ,ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΟ ΜΠΟΛΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΝΤΟΜΑΤΑ.
ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 25' - 30'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου