Τρίτη 29 Ιουλίου 2014






ΑΦΡΑΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ :

- 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
- 2 ΚΟΥΤ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
- 250 ΓΡ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
- 1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
- 2 ΑΥΓΑ
- 4 ΜΗΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
- 120 ml ΚΟΝΙΑΚ
- 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
- 1 ΚΟΥΤ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΙΦΑΛΟ
- 1 ΚΟΥΤ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΙΦΑΛΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΑΛΟ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΚΕΙΚ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 28 ΕΚ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180˚C ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
BΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου